1-7 Ekim Emzirme Haftası
08 Ekim 2019

Emzirme bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun, eşi bulunmaz bir beslenme yöntemidir. Anne ile bebeğin sağlığı üzerinde çok özel biyolojik ve duygusal bir etkiye sahiptir.

İdeal olan yaşamın ilk 6 ayında beslenmenin sadece emzirme yoluyla gerçekleşmesidir. Bu dönemde tek başına anne sütü ile beslenen bebekler normal büyür ve gelişirler. Bebeğe hiçbir ek besin verilmesine gerek yoktur. Anne sütü ilk 6 ay bebeğin tüm besin ve vitamin gereksinimini karşılayacak niteliktedir. Bu yüzden tıbbi bir engel olmadıkça ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmenin, 6. aydan itibaren ek gıdalarla birlikte anne sütüne 2 yaşına kadar devam edilmesinin bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemlidir.

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında emzirme konusunda farkındalık oluşturmak için Emzirme Haftası kutlanmaktadır. İlimizde söz konusu hafta içinde konunun öneminin vurgulanması amacıyla Isparta Şehir Hastanesinde Anne sütü ve emzirme konulu hizmet içi eğitim verilmiş ve stant açılmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde de stant açılarak, broşürler dağıtılmış, emzirme ve anne sütü hakkında bilgilendirici çalışmalar yapılmış olup ayrıca halkın bilinçlendirilmesi kapsamında; Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde halk sağlığı eğitimleri düzenlenmiş, broşürler dağıtılmıştır.

• ET165 (1).jpg
  • ET165 (2).jpg