14-20 Mart Tuz Haftası Etkinlikleri
25 Mart 2022

Bakanlığımızca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla sağlıkla ilgili özel gün ve haftalarda çeşitli farkındalık çalışmaları yürütülmektedir.

14-20 Mart Tuz Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda  Şehir Hastanesi, Şehit Yunus Emre Devlet Hastanesi, Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları  Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 2 ilçe Sağlık Müdürlüğü, 6 TSM ve 5 Entegre Devlet Hastanesinde çeşitli farkındalık çalışmaları ile gerçekleştirilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, Hastanelerde hasta ve yakınlarına, Kur’an kurslarında, okullarda, kıraathanelerde tuz kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalık eğitimleri, bekleme alanlarında LCD ekranlarında sunum yayınlanması,  tansiyon ölçümleri, stant çalışmaları, broşür dağıtımı yapılmıştır.

• ET202 (1).jpg
  • ET202 (2).jpg