Sağlık Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında "Uzaktan Sağlık Eğitim Programı (USES) Geliştirilmesi ve İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Sağlık Bakanlığındaki imza törenine, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Üniversite ve Bakanlık yetkilileri katıldı.
Gümüş, törende yaptığı konuşmada, Bakanlığının 620 bin personeli olduğunu, bu personelin bazı eğitimlerinin uzaktan gerçekleştirildiğini söyledi.
Bugün itibarıyla 192 bin sağlık personelinin uzaktan eğitim aldığını belirten Gümüş, bunun zaman ve mekan tasarrufu sağladığını ifade etti.
Sistemin, 600 bin personelin bağlanabileceği hale gelmesi temennisinde bulunan Gümüş, protokolün hayırlı olmasını diledi.
Rektör Prof. Dr. Gündoğan da üniversitesinin uzaktan öğretimde 40 yıla yaklaşan bir deneyime sahip olduğunu hatırlatarak Sağlık Bakanlığının da personel sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük bakanlıklarından olduğunu aktardı.
Sağlık Bakanlığı personelinin eğitimi konusunda altyapı ve deneyimlerin paylaşılması için bu protokolün imzalandığını dile getiren Gündoğan, "Teknoloji önemlidir. Fakat uzaktan öğretimin özü aslında içerik üretmektir. Yani siz uzaktan öğretime uygun içerik üretemezseniz istediğiniz teknolojiyi kullanın başarılı olma şansınız yok. Anadolu Üniversitesi, 40 yıldır uzaktan öğretime uygun materyal üreten bir kurum." dedi.
- "Materyal üretimine destek"
Gündoğan, Sağlık Bakanlığının talepleri doğrultusunda materyallerin üretilmesi noktasında Bakanlık personeline destek sağlayacaklarını kaydetti.
Anadolu Üniversitesinin Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile eğitim protokolleri olduğunu anımsatan Gündoğan, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokolün de hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Müsteşar Gümüş ve Rektör Gündoğan, iki kurum arasındaki iş birliği protokolüne imza attı.
DETAY